O planini Vlašić i zimskoj turističkoj sezoni koja uskoro počinje se ove godine priča kao nikad do sada, iako smo mi na Vlašiću dočekali i ispratili veliki broj odličnih zimskih sezona.

skijanje_055Službeno otvaranje zimske sezone održat će se u periodu od 16.12. do 18.12.2016 godine na platou Babanovac. Turistička zajednica SBK/KSB, u saradnji sa turistčkom agencijom „Sol Azur i Buena Vista“  i drugima poslovnim partnerima, organizovala je niz manifestacija u povodu otvaranja zimske sezone, među kojima je neizostavno „Šankanje“, koje sa zaista impresivnim gostima i ove godine garantuje dobar provod.

Međutim sve to je tek početak, odnosno mali uvod u zimsku skijašku sezonu i ono najbolje nam tek dolazi. To je prije svega skijanje, zatim sankanje, uživanje na planini, u zimi i svemu onom lijepom što nam ona sa sobom na Vlašić donosi.

Kao i svake zimske skijaške sezone do sada, i ove godine smo se mi iz firme OZON d.d. u saradnji sa Vlašić SKI d.o.o. Travnik pobrinuli da obezbjedimo sve kako bi osigurali još jednu uspješnu skijašku sezonu.Skijaške staze na Vlašiću, u dužini od preko 15 km, bit će spremne čim se ispune uslovi za skijanje. Već smo pisali o tome i kao što znate ove zime ski lift Babanovac vozi poslednji put. skijanje_059Nabavili smo ga još davne 1983 godine i sve ove godine koristilo ga je preko 200.000 skijaša. Od aprila naredne godine započinjemo instalaciju novog četverosjeda, što će donijeti jedan sasvim novi izgled cijelom skijaškom ambijentu na Babanovcu.

Naravno tu je i proslava Nove godine na Vlašiću i njen doček na platou Babanovac, koji je postao već kultni događaj kojem prisustvuje veliki broj gostiju na ovoj planini.

Praznična atmosfera upotpunjena snijegom i planinskim ambijentom, predivan vatromet, euforija u zraku i plato Babanovca prepun gostiju iz svih djelova naše zemlje, R. Hrvatske, Slovenije, Srbije ali i drugi zemalja, stvaraju ugođaj u kojem ćete uživati i kojeg ćete sigurno dugo pamtiti.

Obavezno dođite na Vlašić i neka i Vaš doček ove Nove godine bude čaroban.

2015-12-19 10.04.57Nakon novogodišnjih praznika ostaje nam svakako dva ili tri mjeseca u kojima možemo uživati u skijanju, zimskim sportovima i rekreaciji. Noćno skijanje je zaista poseban doživljaj, koji ako do sada niste, onda obavezno ove zime morate probati. Podiže adrenalin, generiše pozitivnu energiju i stvara vrhunski doživljaj.

Vlašić je prekrasna planina, živopisna, lijepa, gostoljubiva i sa prepuno potencijala. Kada bi se svi nadležni i odgovorni odnosili više majčinski nego maćehinski prema njoj, cijela bi priča bila puno uspješnija i ljepša.

 

Vaš „OZON“ d.d. Travnik

A.Dž.